5 000 de persoane și-au votat candidatul în cadrul sondajului online de pe Votum.md

25 Oct. 2019
0
0

Pe site-ul de sondaje sociologice independente Votum.md are loc un vot online, care a fost lansat în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor candidatului la funcția de primar al municipiului Chișinău. De la lansarea sondajului de opinie, deja 5 000 de persoane și-au exprimat votul. Până la alegerile reale a rămas mai mult de o săptămână, dar deja putem rezuma rezultatele interimare și determina liderul votării de pe Votum.md


 În prezent, liderul votării este candidatul din partea partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Ion Ceban. Pentru el au votat 2958 respondenți (59,16%). Candidatul din partea blocului „ACUM”, Andrei Năstase, a acumulat 2042 voturi (40,84%). 

Dorim să reamintim că Ion Ceban și Andrei Năstase au mai luptat pentru postul de primar al Capitalei și în anul 2018. Sondajul, lansat atunci pe site-ul Votum.md, a oferit următoarele rezultate: Andrei Năstase - 53,25%, Ion Ceban - 46,75%. Iar conform rezultatelor celui de-al doilea tur de scrutin, care a avut loc la Chișinău pe 3 iunie, în același an, voturile au fost distribuite în felul următor: Andrei Năstase - 52,57%, Ion Ceban - 47,43%. Rezultatele sondajelor realizate de către portalul independent de sondaje sociologice Votum.md în perioada alegerilor primarului municipiului Chișinău din anul 2018 s-au dovedit a fi cele mai apropiate de rezultatele reale.

Cel de-al doilea tur al alegerilor primarului municipiului Chișinăului va avea loc duminică, 3 noiembrie 2019. Între timp, platforma Votum.md îi invită pe toți să acceseze site-ul și să voteze online candidatul preferat. 

Atenție! Participarea la sondajul online de pe Votum.md nu este o alternativă a alegerile locale reale, care vor avea loc pe 3 noiembrie la Chișinău.