Proiectul Votum.md a rezumat rezultatele sondajului online cu privire la alegerile locale din Bălți

16 Oct. 2019
0
0

Sondajul online de pe site-ul Votum.md cu privire la alegerile locale din orașul Bălți s-a încheiat. Peste 38% dintre bălțenii care au participat la sondaj consideră că Renato Usatîi, candidatul din partea Partidului Nostru și fostul primar al orașului, va ocupa din nou fotoliul de primar.


Pentru acesta au votat 38,65% dintre respondenți, în special locuitori ai orașului. În sectorul electoral al municipiului Bălți, Renato Usatîi a obținut marea majoritate a voturilor - 39,50%.

Candidatul din partea PSRM, Alexandr Nesterovschi, a acumulat 32,11% din voturi. Conform rezultatelor sondajului, acesta a devenit cel de-al doilea candidat din topul celor mai populari și liderul votării în sectoarele electorale suburbane: Sadovoe (36,17%) și Elizaveta (43,33%).

Candidatul la funcția de primar din partea blocului ACUM, Boris Marcoci a acumulat 11,11%, iar Sergiu Burlacu - 6,95% din numărul total de voturi.

Restul candidaților au acumulat mai puțin de 5% din voturi în cadrul sondajului de pe Votum.md.

Statisticile de vârstă și sex ale sondajului online de pe Votum.md arată că cei mai activi alegători au fost bărbații. Acestora le revin 80,98% din numărul total de participanți la sondaj. Iar rata procentuală a femeilor este de doar 19,02%. Cel mai activ grup de alegători au fost persoanele cu vârsta cuprinsă între 26 și 35 de ani.  

Dorim să menționăm că portalul independent de sondaje sociologice Votum.md nu este susținut de niciunul dintre candidații sau partidele politice și nici nu încearcă să obțină nici un beneficiu material din aceasta. Toate sondajele poartă caracter de cercetare și sunt realizate pentru a studia preferințele politice ale populației Republicii Moldova.

Participarea la sondajul online de pe Votum.md nu este o alternativă a alegerilor locale reale, care vor avea loc pe 20 octombrie în toată țara. Rezultatele votării online nu afectează rezultatul alegerilor reale.