Votarea pentru cel de-al doilea tur al alegerilor este deschisă

2 Noi. 2016
115
0

În conformitate cu rezultatele votării, în turul doi au trecut liderul socialiştilor, Igor Dodon şi fostul ministru al Educaţiei, liderul partidului PAS Maia Sandu.


În legătură cu acest fapt, pe site-ul sondajelor de opinie independente votum, dă start o nouă cercetare. Fiecare utilizator al internetului, înregistrat pe votum.md, poate vota pentru unul dintre cei doi candidaţi ajunşi la cea de-a doua rundă. La fel ca şi data trecută, noul sondaj poartă o tentă academică şi nu influenţează nici într-un fel rezultatele alegerilor. Un grup de cercetători şi-a stabilit obiectivul de a studia simpatiile politice ale cetăţenilor Republicii Moldova.

Fiecare doritor îşi poate exprima votul pe portalul votum.md, pentru aceasta însă este necesar să se înregistreze în sistem. Utilizatorii care şi-au creat conturi pe site-urile companiei Simpals până la 1 octombrie 2016, îşi pot exprima voturile în regim obişnuit. Cei care nu s-au înregistrat până la termenul stabilit, este necesar să parcurgă procedura de confirmare a numărului de telefon.


Pentru a vă expune opinia, este necesar să accesaţi butonul "Votează" amplasat lângă poza candidatului, să supliniţi formularul si să votaţi. Remarcăm că, votarea are loc în regim anonim, iar votul se ataşează la numărul de telefon, pentru a evita aşa-numitul "carusel" (când alegătorul votează de câteva ori). După ce utilizatorul a votat, în bara de sus va apărea o notificare cu codul de confirmare, care poate fi identificat în lista votanţilor.