Votum.md: Adresează-i întrebări candidatului Dorin Chirtoacă

17 Oct. 2019
1
0

Vineri, 18 octombrie, candidatul la funcția de primar al Capitalei din partea Partidului Liberal Dorin Chirtoacă, va susține o transmisiune în direct în centrul de presă Simpals.


Live-ul va începe la ora 11:00 și va putea fi urmărit pe portalurile Point.md și Știri.md, dar și pe paginile de Facebook ale acestora și a platformei Votum.md. Aveți posibilitatea de a-i adresa întrebări candidatului, atât în comentariile acestui articol, cât și în comentariile transmisiunii. 

În urma alegerilor locale din iunie 2007, Dorin Chirtoacă a devenit primar al municipiului Chișinău, iar în 2011 a fost reales în această funcție, învingându-l în turul doi de scrutin pe Igor Dodon. La alegerile locale din 14 iunie 2015, Dorin Chirtoacă a obținut în turul al doilea 53,54% din voturi, câștigând cel de-al treilea mandat de primar al municipiului Chișinău.

La 25 mai 2017, Dorin Chirtoacă a fost arestat de colaboratori ai Centrului Național Anticorupție în legătură cu scandalul parcărilor cu plată. La 28 iulie 2017 a fost suspendat din funcția de primar, conform deciziei Judecătoriei sectorului Buiucani.

În prezent, Dorin Chirtoacă este președintele Partidului Liberal.