Votum.md își extinde domeniul cercetărilor

1 Apr. 2019
125
0

Principalele subiecte ale sondajelor online vor fi problemele acute din domeniul social, politic, de afaceri, cultural, etc. În pofida faptului că cercetările vor deveni mai diversificate și multilaterale, formatul sondajelor va rămâne același – în format de vot.


Sondajele sociologice de pe Votum.md vor fi realizate cu condiția anonimatului, iar rezultatele obținute vor purta un caracter exclusiv de cercetare.

La aceste sondaje poate participa orice doritor, care are acces la Internet. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă înregistrați pe site-ul Votum.md sau să vă conectați la un cont existent, să selectați un sondaj la care doriți să participați și să votați. După votare, în bara de sus, va apărea o notificare despre faptul că votul dvs. a fost luat în considerare. Pentru a vă asigura de acest lucru, puteți utiliza codul personal, special trimis la adresa de e-mail, indicată de către dvs. la înregistrarea contului.

Pentru a determina preocupările, interesele și nevoile cetățenilor, platforma interactivă Votum.md oferă utilizatorilor nu numai posibilitatea de a participa activ la sondaje, ci și de a trimite subiecte pentru cercetări la adresa de e-mai: info@votum.md.

Site-ul deja desfășoară următoarele sondaje, la care pot vota toți utilizatorii: „Trebuie păstrată trecerea la timpul de vară/iarnă?”, „Cum vedeți o posibilă coaliție în noul Parlament?”, „Sunteți gata să luați un credit ipotecar în Moldova?”, „Ați dori să plecați în străinătate pentru reședință permanentă?”, „Graffiti - artă sau vandalism?”, etc.

Reamintim, proiectul Votum.md a fost lansat în anul 2016, când în țară au avut loc primele alegeri prezidențiale directe. La acel sondaj online au participat peste 17.000 de persoane. Doi ani mai târziu, Votum.md a lansat un sondaj online, dedicat alegerii primarului de Chișinău, rezultatele căruia s-au dovedit a fi cele mai exacte dintre sondajele similare. 

Anul acesta, proiectul a efectuat un sondaj online în cadrul alegerilor parlamentare. Sistemul de votare al site-ului s-a bazat pe principiile unui sistem de alegeri mixte, care a permis utilizatorilor să se familiarizeze în prealabil cu noul sistem electoral și cu eventuala distribuire a mandatelor deputaților în Parlament.